Мода – рециклиране


Ако надникнете в нет-а, ще откриете сериозно количество фирми, които предлагат услугите си да изхвърлят старите ви мебели.

Но защо да го правите?

Ако един път се опитате да трансформирате стара вещ, убедена съм, че ще ви хареса. В повечето случаи даже не са ви  нужни опит и сръчност – желанието е напълно достатъчно. С малко фантазия може да трансформирате някой стар очукан шкаф и да го пребоядисате в нова цветова гама. Ще се сдобиете с уникална мебел, която всекидневно ще ви носи удовлетворение, че е излязла от вашите собствени ръце.

Защо да го правите?

  • Пестите пари
  • Превръщате се в горд собственик на лично ваше неповторимо творение
  • В много случаи конструкцията на старите мебели е в пъти по-качествена от тази на съвременните
  • Знаете какво точно ви трябва и се опитвате да подобрите практичността на изделието си
  • Търсите точно определен нюанс или комбинация от цветове и не намирате никъде – създайте си ги.
  • Давате вашия малък принос за намаляване на милиардите тонове изхвърляни годишно вещи.

Как започнах аз ли?

Бях решила да се разделя веднъж завинаги с една стара библиотека – тъмен лак, типична соц мебел – не можех да я гледам повече без да получа главоболие:)  Проблемът беше, че е от масивно дърво и дори разглобена тежеше много. Изведнъж от хоризонта изчезнаха всички по-ячки приятели, които бях помолила за помощ:) Грабнах инструментите, махнах няколко прегради, шпакловах дупките, изшкурих леко цялата повърхност. Точно се беше появила на пазара боята за дърво на SOKRATES. Купих си няколко кутии бяла боя и с помощта на оцветители за латекс постигнах нужния ми цвят. (предварително го бях открила  с малко игра с водни боички) Смених дръжките и voilà…15 години по-късно все още имам прекрасна мебел, която звучи все по-актуално. (скоро ще ви я покажа)

Съвет на HCBook:

Преди да се „отървете“ от някоя вещ или мебел, която сте нарочили за боклука, погледнете в Pinterest – няма начин да не откриете оригинални идеи и да си пофантазирате свои собствени.

Това е светованата тенденция – модно, практично, оригинално и красиво. А най-хубавото е, че резултатите са в нашите собствени ръце!

Един отговор на “Мода – рециклиране

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s