Грозна гледка 2 част


1 ЧАСТ

7. ПОКРИЙТЕ ПРОЗОРЕЦА

Можете да покриете вашите прозорци с един обект, например полупрозрачен или такъв, който обхваща около 50% от площта му.

8. ОГЛЕДАЛО ПРЕД ПРОЗОРЕЦА

Изключително удачен метод да скриете това, което не искате да виждате. Отразявайки отсрещната стена, огледалото успешно отклонява вниманието. Този похват обикновено се използва в банята, но защо не и в останалите части на жилището.

Съвет от HCBook:

Съчетайте огледалото с висящи растения над прозореца или около него. Прекрасен ефект би се получил ако то отразява цветя, снимки или картини на отсрещната стена.

9. ОЗЕЛЕНЯВАНЕ

Ако имате открита зона извън прозореца, добавете озеленяване. Можете да посадите дърво в земята или в саксия ако сте на приземен етаж, използвайте пълзящи диви лози,  бързо развиващи се храсти, жив плет,  бамбук или  каквото и да е вечнозелено растение, което да създаде „екран“ през всички сезони.

Съвет от HCBook:

Обожавам бамбука и точно за тази цел е идеалното растение. Но имайте предвид, че той не издържа на климатичните условия в България и още есента трябва да бъде прибран на топло.

10. ПЕРВАЗ С ЦВЕТЯ

Използвайте перваза си – без значение вътрешен или външен. Ако нямате може да си изградите и да си организирате една малка и цветна градинка.

11. ВИСЯЩИ РАСТЕНИЯ

Развихрeте фантазията си! Съществуват безброй варианти как да прикриете  прозорците с висящи растения и от вътрешна, и от външна страна.

Съвет от HCBook:

Ура, макраметата на баба отново са на мода!

Актуални са цветните, старите ленени, съчетания с кожени аксесоари, филцови и какво ли още не. Имате пълната свобода да създадете ваш уникален продукт!

        – ВЪТРЕШНИ

Съвет от HCBook:

Използвайте пространството над прозореца за инсталиране на етажеркa, върху която  да разположите саксии с увивни растения.

– ВЪНШНИ

12. ТЕНТА

Един много симпатичен начин да скриете неприятната гледка. В момента на пазара има изобилие от модели и цветове. Тентата предпазва и от силното лятно слънце, а съчетана с озеленяване, би могла да ви накара напълно да забравите за външния свят.

2 отговора на “Грозна гледка 2 част

  1. Pingback: Модерен хол – бързо и без фалит | Home Chic Book·

  2. Pingback: Грозна гледка 1 част | Home Chic Book·

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s