Вълшебните килимчета


Вълшебни  килимчета – забавни и оригинални, невидими и ненатрапващи се, лесно преносими , незаемащи място, вписващи се еднакво добре и в малки и в  големи пространства.  Ако това е визията за мебелите на бъдещето – аз съм „за”!

С други думи – Трансформиращите се мебели – невидими и ултра дизайн. В едно мое предно писание ви бях споделила, че 21-и век е тяхното време . Мода ли са или трайна тенденция, едва ли някой може да ви отговори, но факт е, че дизайнерите по цял свят фантазират все по-иновативни и оригинални решения. Представям си ги най- вече в детската стая,  където биха осигурили достатъчно пространство за игра. Децата определено нямат нашия поглед относно мебелировката. Убедена съм, че не им допада  традиционната , въпреки всичките ни усилия да  им я натрапим. Наскоро открих колко по-интересен може да е живота на пода. Може би това е детската идея – определено по – креативна и интересна. Признавам си, че с най-голямо удоволствие бих се възползвала  – имам си вече „любимец“ и съм любопитна  колко ли е вълшебно The Sasan Magic Carpet ?

Sasan Magic Carpet – Swiss Army Furniture:

Наречен още “Вълшебното килимче”, някои го сравняват с Швейцарско ножче, но за мен си остава  лелото – мечта. Създаден от немския дизайнер Alexander Munk.  Изглежда като обикновен килим,  но всъщност е много повече. Посредством червени колани,  разположени по краищата,  може да променяте неговата форма и функция. Легло или шезлонг с поставка за изморени крака – избирате сами.  А и защо да не развихрите фантазията си и да намерите нови, неизползвани форми ?

The Carpet Lounge:

Перфектно обмислената идея за сядане е създадена през далечната 2006 година от бразилския дизайнер Felipe Zanardi. Гъвкавата материя е изградена от два  насложени един над друг килима. Долната част е основата,  а горната е изработена от Dibond пана (плоскости , изградени като сандвич от много тънък алуминиум) , в които са скрити трансформиращите се мебели. Ленти от велкро по краищата на килима позволяват застопоряването на сгъващите се елементи.

„Land peel“:

Най-новата идея е на японския дизайнер  Shin Yamashita – едноцветно,  почти незабелязващо се и умишлено невзрачно килимче. Единствените декоративни щрихи са пръски от основните цветове, които загатват скритите мебели в рамките на едно сиво поле .

Стига да поискате и ще имате за секунди облегалка, малка масичка,  удобно бюро или местенце, където да вдигнете краката си за почивка – трябва ли ви нещо повече?

Дотук бяха  добрите новини. Лошата е, че за съжаление тези магични килимчета  са само концепция – супер идеи, които не се произвеждат с търговска цел. Засега сме лишени от възможността да опитаме  един по-различен начин на живот, който със сигурност би бил в пъти по-забавен!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s